Trabzonspor’un üzerinde karabulutlar bu sene devam ediyor. Ligde dört maçtır galibiyet yüzü hem yeni yönetim hem de Trabzonspor geremiyor.

Yeni bir kan değişikliğine gidilmesine rağmen takımın başına gelen Bjelica’da Bordo- Mavili takıma ne ilaç olabildi, ne de takımı ateşleyebildi. Geçen maçın en iyisi olan Markoviç’i Konyaspor yanında uzun süre yanında oturtup son dakikalarda oyuna koymana bir anlam veremedim. 

İlk devre Konyaspor'a göre Trabzonspor daha derli toplu, daha da etkili. Bordo- Mavili takım ise bu bölümde, Konyaspor’a karşı tepki gösteriyor. Trabzonspor maçın henüz başında Hamsik ile 1-0 öne geçiriyor ama daha önceki maçlardaki Trabzonspor var mı sahada, yok. Galibiyet golünden sonra Bordo- Mavili takımda geri çekilme hastalığı bu maçta devam etti. Konyaspor bastırdıkça bastırdı. Larsen’in cezalı olması Pres’in sözleşmesini karşılıklı fes edip gitmesi ile sağbek mevkiin Doğucan’ı, onun önüne Bardhi’yi oynattı. Doğucan ve Barhdi ikilisi savunma tarafı iyi olan oyuncular değil. Nitekim de Konyaspor Pozuele ile beraberlik golünü bu mevkiden çalışarak buldu. Bordo- Mavili takımın yeni Teknik Direktörü Nenad Bjelica orta saha mevkiinde oynayan bir oyuncuyu sağbek oynatarak macera aradı. Hocam Konyaspor hem ilk yarı hem ikinci yarıda Trabzonspor’un zayıf tarafını buldu  Merone ve Guilherme ile bütün ataklarını Doğucan ve savuma anlayışı zayıf olan Bardhi’nin tarafından yaptı. Buraya niçin önlemi zamanında almadın.

Trabzonspor yeni hoca ile çıktığı iki maçını  da on bir kişi ile tamamlayamadı. İlk yarının uzatma dakikalarında Bekastas’ın çocuksu davranışından dolayı gördüğü kırmızı kart bu kadar basit olmamalı. Nasıl geçmiş yıllarda galibiyetin primi varsa, kırmızı kartın da cezası olması gerekir. Bu konuda Trabzonspor yönetimi artık radikal kararlar alıp gereğini yapmalı.

 Bu arada  Trabzonspor 1-0 önde iken ‘Gol Kralı!’ etiketli  Umut’un Konyaspor kalecisi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda altı pastan   topu ıskalaması  akıllara durgunluk veriyor. Bu golü atamıyorsan hangisini atacaksın arkadaş?

Demek ki  bu Umut Trabzonspor’un gerçek santraforu hiç bir zaman olmaz olamazda!!!

                                                        **

İkinci yarı sahaya hakim olan taraf Konyaspor’du. On kişi kalan  Trabzonspor bir türlü orta sahayı ele geçiremiyor. Ve çok etkili Konyaspor ataklarına karşı koymakta zorlanıyor. Trabzonspor İlk yarıyı berabere kapattı ama verilen pozisyonlara göre ikinci yarı Konyaspor çok daha etkiliydi. Konyaspor ikinci golü göstere göstere buldu. Trabzonsporlu oyuncular rakibi karşısında ezik görüntüsünde idiler. Yani "Biz ismimizle bile oynarız, yeter" havasındaydılar. Ama maalesef futbol öyle bir oyun değil! Mesela Treguzet, sonradan oyuna giren Gbamin, santrafor Gomez’in dün isimleri de yoktu, ruhları da .Trabzonspor her mevkide eksik oynadı. Hele kaleci Uğurcan’da ne ruh kaldı ne istek. Yediği ikinci golü ben bu halimle yemem. Uğurcan’a bir haller oldu. Ya gitmek istiyor ya da jübile yapmak istiyor. Artık yönetim bu konuda şapkasını önüne alıp Uğurcan dahil tüm oyuncularla oturup konuşmalı gitmek isteyene güle güle demeli, kalmak isteyene Trabzonspor’un kapılarını sonuna kadar açmalı.