Rize’ nin Çayeli ilçesi İncesu (Marbudan) Köyünde muhtar adayı olan Semiha Sukas,  seçilmesi halinde maaşıyla köyünde okuyan genç kızlara burs vereceğini söyledi. Çayeli ilçe Merkezine 45 km uzaklıktaki dağ köyünde yaşayan 24 yaşındaki genç muhtar adayı Semiha Sukas 2 yıl önce Recep Tayyıp Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu muhasebe bölümünden mezun oldu.

Sukas “Etrafıma baktım hiç kadın muhtar yok” diyen Sukas, “Düşündüm ki kendi gerçekliğimizi kendi sesimle insanlara duyurayım. Çocuklar okulun uzak olmasından dolayı anaokuluna gidemiyorlar. Okul öncesi eğitimi çok önemli buluyorum” dedi.

İnanıyorum

Köyünde 30 seçmen olduğunu kaydeden Semiha Sukas, “Şu an muhtarlık için ben dahil 3 aday var. Üçümüzde akrabayız. Benim şansım bayan olmam. Arkadaşlarım benim muhtar olmam için çalışıyor. Ailemin, arkadaşlarımın ve köydeki bayanların desteğiyle muhtar olacağıma inanıyorum” dedi.

Muhasebe mezunu olan Sukas, “Burada bulunduğum çevreyi biraz olsun güzelleştirmek için karar verdim ve muhtarlığa adaylığımı koydum. Tüm kadınlar kendi yapabileceklerinin farkında olsunlar. Çünkü ben burada bir erkeğin ‘Yapamaz’ dediği her şeyi yapabiliyorum. Kadının dokunduğu her şey güzelleşir ve kendini bazı şeylerden soyutlayan, sağlam adımlar atmaya çekinen bütün kadınlara kendinin farkında olmasını ve onların da yönetimlerde olmasını istiyorum” ifade edildi. 
İlyas GÜR
Editör: TE Bilisim