Basın açıklaması barolar bünyesinde bulunan mevcut komisyonların katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleşecekti.  Trabzon Adliyesi önünde, Trabzon Hayvan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen basın toplantısında hayvan haklarına dikkat çekildi.  

Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gizem Nur Özaytekin burada yaptığı açıklamada; “ Hayvan hakları yasası için daha neyi bekliyoruz?  Avukatı, sanatçısı, siyasetçisi, kadın, çocuğu, yaşlısı-genci ile toplumun her kesimini derinden sarsan bu cinayet, ne yazık ki hayvanlara karşı yıllardır aralıksız ve dozu arttırılarak uygulanan; bizlerinde her fırsatta dile getirdiği zulmün bir sembolü haline geldi” dedi. 

 Özaytekin açıklamasında suç duyurusunda bulunacaklarına dikkat çekti. Özaytekin; “Bakışlarını, yaşama tutunmak için verdiği mücadeleyi hiç unutmayacağımız hayvan dostumuzun hesabı adalet önünde sormak üzere, tüm yaşam hakkı savunucuları olarak suç duyusunda bulunacağız. Olayın, gösterilen faillerinde ziyada gerçek katilleri bulununcaya dek takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim