Yeşil Artvin Derneği’nin siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının imzalarını toplayarak Almanya’ya yollamış olduğu belgelerin bazılarının sahte imza olduğu gün yüzüne çıkıyor.

Yeşil Artvin Derneği tarafından Almanya’ya gönderilen belgelerin ortaya çıkması üzerine Yeşil Artvin Derneği yollamış olduğu belgeleri kabul ederek gizli ve saklı bir durum olmadığını 51 sivil toplum kuruluşlarının bilgisi dâhilin de yollandığını iddia etti. 

Saadet Partisi İl Başkanı “İmza Bana Ait Değil”

Bu yaşanan gelişmelerden sonra yapılan röportajlarda imza atan siyasi ve STK kuruluşlarının haberlerinin olmadığı ortaya çıktı. 

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan kendisinin bu belgeye imza atmadığını söyledi. Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan basın mensuplarının belgeye imza atıp atmadığını sorması üzerine, " Saadet Partisi İl Başkanı olarak şahsen ben böyle bir şey imzalamadım ve yer altında bu zenginlikleri kalmamalı çıkarılması gerektiğine bununda kapalı galeri olarak olması yönünde” ifadelerde bulundu.

Trac Şube Başkanı ‘’Yasal Yollarımı Kullanacağım”

Türkiye Radyo Amatörler Cemiyeti Başkanı Hasan Gültekin ise şu ifadelerde bulundu “ Gerçeği söylemek gerekirse bende bu Almanya’ya yollanan belgeyi basından duydum. Ben yaklaşık bir buçuk yıldır Yeşil Artvin Derneğinin hiçbir toplantısına katılmadım. Daha önceleri toplantıya katılanlara imza attırılıyordu. Ben onlara imza attım .Ben 657’ye tabi devlet memuruyum ben neyin suç olacağını ve nelere imza atılıp atılmayacağını çok iyi biliyorum.Fakat yurt dışına gidecek dosyaya ve belgelere imza atmadım. Belki de başka yerlerde imzam kullanılmış olabilir, şayet kullanılmış olursa yasal yollarımı kullanacağım” ifadelerinde bulundu. Yeşil Artvin Derneğinin bu tavrı büyük tepkilere yol açtı. İzinsiz bir şekilde kullanılan imzaların sorumluları kim olacak? İzinsiz imzaları kullanılan STK ve siyasi partiler suç duyurusunda bulunacaklar mı?

Orhan SEVİNÇ
 
Editör: TE Bilisim