Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Avluca Köyü,  Köy eteği mevkiinde yaşayan Akın ailesinin hali içler acısı. Geçtiğimiz yıl aşırı sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel afetinde evlerini kaybeden Halil ve Saadet Akın çifti, evlerini kaybettiği günden bu yana adına ev demeye bin şahit ister serentide yaşıyor. Kışlık yiyecekler koymak, hayvanların samanlarının konulması için yapılan serentide yaşayan aile devletin kendisine yardım eli uzatmasına bekliyor.

KIŞI NASIL GEÇİRECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Objektiflerden yüzünü saklayan Halil Akın(70) gidecek yeri olmadığını belirterek tahta aralıkları açık olan selendi'de yaşamak istemediğini ifade ederek, " Ağustos'tan itibaren hava yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Serentide yaşamak çok zor,  kendim zaten hastayım Sara nöbetim var. Eşim de kendine göre rahatsız. Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bizlere yardımda bulundu ancak yeterli olmadı. TOKİ 20 mağdur için ev yapacaktı ancak bunlardan biri de bendim. Fakat arazi müsait olmadığı için vazgeçildi. Çok masraflı olacağı söylendi. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim" diye konuştu.

"YETKİLİ EVLATLARIMA SESLENİYORUM"

Devlet kademesinde ki insanların evladı yaşında olduğunu söyleyen Saadet Akın ise 4 çocuğu olduğunu,  bunların kendisine bir faydası olmadığını ifade etti. Akın, " Biz iki ihtiyar adına samanlık denilecek yerde yaşıyoruz. Bu bize reva mıdır? Durumumuz ortada kimseden özel bir beklentimiz yok. Ama başımızı sokacak bir yuvamız olsun isterdik" ifadelerini kullandı.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim