Esnaf Mutlu

8 aydır zor günler geçiren Trabzon esnafı ağırdan ağıra kendine geliyor. Kuveyt, Katar ve Dubai’den gelen turistler Trabzon’da en güzel şekilde ağırlanırken Suudi turistlerin sayısının da arttığı ve 1 Temmuz’dan itibaren Trabzon havalimanı daha yoğun seferlerin yapılması bekleniyor. 

Uçaklar İniyor

Trabzon’da turizme hizmet veren AK Parti İl Başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, piyasaların hareketlendiğini, bunu havalimanı dış hatlar girişlerinden ve  Ren a Car firmalarından anlamanın mümkün olduğunu söyledi ve ‘Temmuz ayı daha da farklı olacak’ diye konuştu.

2015 ve 2016 yılında Trabzon’a bıraktıkları döviz ile birlikte esnafı mutlu eden turistler 2017 yılı ile 2018 yıllarında ise sayıları biraz azalarak gelmişlerdi.

2019 yılı ile ilgili olarak Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Dubai’den gelen turistlerin sayısı artarken Suudi turistlerde biraz durağanlık yaşandığı ancak onların da direkt riyad seferleri ile bölgeye ve Trabzon’a gelmeye başladıkları  görülüyor.

Kuveyt, Katar ve Dubai’den gelen turistler Trabzon’da en güzel şekilde ağırlanırken Suudi turistlerin sayısının da arttığı ve 1 Temmuz’dan itibaren Trabzon havalimanı daha yoğun seferlerin yaşanması bekleniyor.  Trabzon’da Turizme hizmet veren AK Parti Trabzon Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, piyasaların hareketlendiğini, bunu havalimanı dış hatlar girişlerinden anlamanın mümkün olduğunu söyledi ve ‘Temmuz ayı her zaman farklı olur’ diye konuştu.

Demirtaş şöyle dedi: ‘Körfez ülkelerinden gelen turistler sadece Konaklama ve yeme içme yerlerine döviz bırakmıyor, esnafın tümünden alışveriş yapıyorlar. Çanta alan, elbise alışverişi yapan. Gıda tüketimi yapan ve dönüşte yanlarında götürenler var. Bir Trabzonlu olarak söylüyorum tüm turistler velinimettir ve onlara çok iyi davranmalıyız’ dedi. 
Birol SANCAK
 
Editör: TE Bilisim