Of’un Hayırsever İşadamlarından Ballıca Belde Belediyesi Eski Başkanlarından halk arasında “Dede Başkan” olarak tanınan Hasan Çakır (90) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

İşadamları Salih Zeki Çakır ve Remzi Çakır ile Doktor Necati Çakır ve Seyfettin Çakır’ın babaları olan Hasan Çakır, yaklaşık 5 ay önce zatürre teşhisiyle Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Uzun süre yoğun bakımda kalan Çakır, daha sonra İstanbul’a nakledilerek tedavisine burada devam ediliyordu. Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Başkan Çakır’ın cenazesi 17 Mayıs Perşembe günü (bugün) ikindi namazını müteakip Of Çarşıbaşı Cami önünde kılındı. Çakır’ın Cenazesi namazının ardından Ballıca Merkez Mahalle Yıldız Camii önündeki aile mezarlığına defnedildi.

 Cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından İstanbul eski Milletvekili Oktay Saral, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim S. Sarıalioğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bürokrat, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.
Adnan Ramoğlu
Editör: TE Bilisim