Ordu’da fındık fiyatının 10 TL’nin altına düştüğünü, fındık üreticisinin her zaman yanında olduklarını da ifade eden Numan Kurtulmuş, fındıkta lisanslı depoculuğun da biran önce temin edilmesi gerektiğini kaydetti. Fındık üzerinden yapılan siyasetinde bir kenara bırakılmasını isteyen Numan Kurtulmuş şöyle devam etti:

 “Fındıkla ilgili bakan arkadaşlarımızla sürekli müzakere halindeyiz. Çok yakinen gelişmeleri takip ediyoruz. Ümit ederiz, şuanda fiyat 10 TL’nin altına düşmüş vaziyette. Ümit ederiz ki en kısa süre içerisinde, burada gerekli adım atarak bir dengeleme noktasına geleceğiz. Buradaki temel sıkıntımızda biran evvel, lisanslı depoculuğun yapılmasını temin etmek, fındık ürünlerinde de dünya ölçeğinde marka haline gelmeyi sağlamaktır. 

Fındık üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu, destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu Karadeniz bölgesinde Ordu, Giresun, Trabzon’da fındık üzerinden yapılan siyaseti de bir kenara bırakarak, çünkü burada konuşulan boş sözler karın doyurmuyor. 

Burada yapılan siyaseti bir kenara bırakarak fındığı biz nasıl stratejik ürün haline getirebiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah daha iyi, güzel noktalara gideceğiz. Alan Bazlı Desteklerin bizim fındık fidanlarının yenilenmesi, arazilerdeki fındık ürününün kalitesini artırması bakımından bunu da yapmak mecburiyetimiz var.” 
 
Editör: TE Bilisim