Narkotik Tırı dün Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda vatandaşlarla buluştu. Karadeniz turuna çıkan Narkotik Tırı 4 gün boyunca Trabzonluların hizmetinde olacak.  Önemli olanın madde kullanımına hiç başlanılmaması gerektiğini vurgulayan polis memuru Yücel Salatan, geri dönüşünün çok zor ve meşakkatli olduğunu ifade ederek, “Polisiye çalışmalarla bu işin sonunun gelmeyeceğini gördüğümüzden dolayı önleyici çalışmalar olarak narkotik eğitim tırını projelendirdik. 2015 yılından beri faaliyetlerimize devam ediyoruz. 

İllerden gelen talepler üzerine faaliyetlerimize devam ediyoruz. Madde kullanımının zararlarını biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden zararlarını anlatmak için buradayız. Bu tır, 9. sınıf öğrencileri ve üzeri öğrencilerimiz ile halkımıza açık olan bir tır. Madde kullanımıyla ilgili bilmek ve görmek istedikleri, doğru kaynak ve doğru bilgi ile edinmeleri için herkesi tırımıza davet ediyoruz." diye konuştu. 

Salatan, gelen her bireye uyuşturucuya başlamadaki ilk yalanları gösterdiklerini ve kişilerin bu bataklığa düşmemeleri için ellerinden geldiğini yaptıklarını belirtti. Uyuşturucu kullanıcılarının nezarethanede verdikleri ifadelerinin de yer aldığı tır, 4 gün boyunca Trabzon’da kalacak. Karadeniz turuna Rize’den başlayan tır, Giresun, Ordu, Samsun ve Amasya’da istikametinde yol alacak.
Atakan TOK
 
Editör: TE Bilisim