Trabzon Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesi’nde bulunan Aile Sağlığı Merkezi’nde bulunan aile hekimi bir süre önce yer değişirmiş ancak yerine kalıcı hekim gelmemişti.
  
Aile Sağlık Merkezine kalıcı hekimin gelmemiş olması ve tıbbi teçhizatın yeterli olmaması vatandaşı isyan ettirmişti. Bu süreçte sağlık merkezine geçici hekimler gelmeye başladı. Sağlık merkezine geçici görev ile gelen Doktor Mustafa Çölkuşu sağlık merkezinde daha iyi hizmet vermek için harekete geçti. 

Çölkuşu’nun başvuruları üzerine sağlık merkezi hem temizlendi hem de tıbbi teçhizat sağlandı. Akyazı Aile Sağlığı Merkezi’nde geçici olarak görevlendirilen Doktor Mustafa Çölkuşu sağlık merkezi ile ilgili; “Geçici olarak sağlık merkezine geldik. Kalıcı hekim gelene kadar burayı çekip çevirmeye çalışıyoruz. Şuan burasının tercih edilmesini bekleyeceğiz” dedi.

Hizmeti Aksatmamaya Çalışıyoruz

Doktor Mustafa Çölkuşu yaptığı açıklamada bir işleyiş kurmaya çalıştıklarını ve hizmeti aksatmadıklarını ifade etti. Çölkuşu, “Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık eksiklerimizi tespit ettik, eksik ne varsa sağlamaya çalıştık. Belediyemize başvurduk sağlık merkezimizin temizliği yapıldı. Tıbbi teçhizatı sağlandı. Bir işleyiş kurduk. 

Kalıcı hekim gelene kadar vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık merkezimizde hizmet aksamadan devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlarımızla birlikte birbirimize yardımcı olacağız. Kalıcı hekim için buranın tercih edilmesi gerekiyor. Bu süreçte gelen geçici doktorlarda burada en iyi hizmeti veriyor. Vatandaşlarımızın bu süreçte sabırlı ve duyarlı olması durumu kolaylaştıracak” diye konuştu.
 
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim