Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde Kemal Ö. tarafından uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden milli boksör Erkan Parlayan bugün defnedilecek. Parlayan’ın anne ve babasını yaklaşık 1 hafta önce UMRE ziyaretine gönderdiği öğrenildi.
 
Olayın şokunu atlatamayanlar, “Kemal ile Erkan arkadaştan da öte kardeş gibiydiler. Yedikleri ayrı gitmezdi. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Keşke büyüklerine danışsalar ve çözüme kavuşturabilseydiler” yorumunda bulundu.

Edinilen bilgilere göre; İnşaat işleri nedeniyle aralarında alacak verecek meselesi bulunan Ö.K. ile Erkan Parlayan bir süre önce tartıştılar. Bu tartışma önceki gün yine devam ettiği öğrenilirken Ö.K. kendisine ait araç ile Akçaabat’ın Otogar mevkiine geldiğinde Erkan Parlayan İle karşılaştı. Tabancasını çıkaran Ö.K. Erkan Parlayan’a 7 elin üzerinde ateş etti. Mermilerin 7’si Erkan Parlayan’a isabet etti.
 
Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince önce Haçkalı Baba Devlet Hastanesine kaldırılan Erkan Parlayan, buradan da kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetti. Olayın şüphelisi olduğu öne sürülen Ö.K. ise; Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri tarafından gözaltına alındı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ö.K., burada vermiş olduğu ifadede Erkan Parlayan’ın kendisine inşaat işlerinden dolayı 200 bin TL borcu olduğunu öne sürerek bu nedenle olayın gerçekleştiğini ileri sürdü. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.
HAKAN ŞENER
 
Editör: TE Bilisim