TESOB Başkanı Metin Kara, projeyle son yıllarda büyük ivme kazanan turizm sektörünün Arapça ve Farsça bilen kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı ve kayıt dışı çalışan yabancıları sistemin içine almayı amaçladıklarını vurguladı.

10 Kurum Ve Kuruluş Destekliyor

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin uyguladığı, İsviçre Göç Müsteşarlığı ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği Hizmette Sınır Yok Projesi'nin ortakları arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü, SGK Trabzon İl Müdürlüğü, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bulunuyor.

Bir Çok İşçi Kayıt Dışı Çalışıyor

TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon'da yerleşik yabancıların işgücü piyasasına katılımlarını artırmak hedefiyle projeye başladıklarını belirterek şunları söyledi: 'Trabzon, son yıllarda özellikle Körfez ülkeleri ve İran başta olmak üzere yoğun bir turist akınına uğradı. TESOB olarak amacımız, turistlerin şehrimizden memnun olarak ayrılmasına katkı sağlamaktır. Bu amaçla daha önce hem esnaf ve sanatkârımızın turistlerle daha iyi iletişim kurması hem de sektöre kalifiye eleman kazandırmak için çeşitli projeler yürüttük. Son olarak uygulamaya koyduğumuz Hizmette Sınır Yok projesi, Trabzon'da yerleşik yabancıların işgücü piyasasına entegre olmasını sağlamak içindir. Hepimizin malumu, birçok yabancı işçi kayıt dışı çalışmaktadır. Turizm sektörünün ihtiyacı da yabancı dil bilen kalifiye personel sayısını artırmaktır. Projemizle, hem yabancıları sisteme almayı hem de sektörün ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.'
 
Editör: TE Bilisim