Trabzon basınının görüşlerini aldı, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Güngör referandum sürecinde yapacakları çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçelerimizde ve ilimiz de koordinasyon kurullarımızı oluşturduk. Mahalle mahalle çalışacak ekiplerimizi oluşturduk. Önümüzde ki hafta tamamen saha da olacağız. Çatışmadan durumumuzu anlatmaya çalışacağız. Sadece ve sadece Anayasa değişikliğini neler getirdiğini, bundan sonra da Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülkede nasıl bir yönetim ortaya çıkaracağını söyleyeceğiz. Alan toplantıları yapılacak. Derneklerle ve sivil toplum kuruluşları ile iletişimler olacak. Her mahalleye belli zamanlarda gidilecek. Milletvekilimiz veya parlamentoda ki milletvekillerimiz Trabzon’a gelecek.  Uzman arkadaşlarımız gelecek. Çatışma ortamından kaçınacağız” dedi. 

Trabzon’da Anayasa’ya Karşı Bir Oluşum Var

Güngör yaptığı açıklamada, “Bu mesele AK Parti ile CHP meselesi değil. Bu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kılıçdaroğlu meselesi değil. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına meselesi değil. Bu konu bir Anayasa değişikliğidir. Bu tümden halkı ilgilendiren bir konudur. O nedenle biz onu asla o platforma çekmeyeceğiz. Yani burada Sayın Recep Tayyip Erdoğan şöyledir böyledir şeklinde bir söylem içerinde değiliz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’na da böyle bir şey sunulsa karşıyız. Asla ve asla bu tarz yetkinin hiç kimseye tek başına verilmemesini istiyoruz. 

Bu net ve açık. Bunun dışında demokratik il örgütleri, sendikalar, dernekler odalar, bunlarda bu işin bir parçası. Hatta bunla ilgili Trabzon’da da bir oluşum var. Ve bu oluşum bir şekilde gayret içerinde olacağız. Biz ilçelerde bu işe hayır diyen siyasi partiler ile de iş birliği içerisinde olacağız. Bugün MHP’nin içerinde de bu değişikliğe hayır diyen arkadaşlarımız var. MHP’nin eski il başkanı, kadroları büyük oranda bu yapıya karşılar. Bunlarla gerekiyorsa biz iş birliği de yapacağız. Saadet Partisi ile de, Vatan Partisi ile de, Demokrat Parti ile de yapacağız. Çünkü bu tek başına bizim sorunumuz değil. Öyle bakıyoruz meseleye. Niçin hayır bunu anlatacağız. Çok haklıyız çok güçlüyüz çünkü yanlış bir yol izlendi. Anayasalar bir uzlaşma yasalarıdır. Toplumun tüm kesimlerinin katılarak hazırladığı yasalardır. Bu bir şekilde dayatma anayasası’dır” ifadelerini kullandı. 

Güngör Destek Verdi

CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör’ün davetine Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’da katıldı. Turgut, CHP’nin seçim ve referandum reklamlarının tamamıyla yangın medyaya verildiğini 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili Güngör’ün Genel merkezle görüşerek Trabzon basınının da reklam kotasının içine dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Güngör ise; ‘Çok haklısınız ve bu konuyu mutlaka Genel Başkanımla görüşeceğim’ diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim