Yaz aylarının gelmesiyle Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde bulunan Zağnos Vadisi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ancak Vadiye gelen vatandaşlar, gördükleri manzara ile şaşkına dönüyor.  

Doğa güzelliği bakımından Trabzon’un en güzel alanlarından biri olan Zağnos Vadisi’nde bulunan yapılar madde bağımlıları tarafından yakılıp yıkılıyor. Vadinin bu durumda olması çevre de yaşayan ve bu alanı kullanan vatandaşların tepkinse neden oluyor. Trabzon’da vatandaşın zamanının çoğunu geçirdiği bu alanlar madde bağımlılarının yuvası haline gelmesine vatandaş çözüm bekliyor.
 
Vicdanları Sızlatıyor

Çevrede yaşayan vatandaşlar Zağnos Vadisi’nin durumunun vicdanları sızlattığını ifade ederek; “Her akşam aynı manzara. Burada bulunan yapılara aşırı derecede zarar veriyorlar. Eskiden kafe olarak kullanılan yapı şuan da atıl durumda camlarını, kapılarını kırdılar. Lavaboların ateşe verdiler, halı sahanın kapısını kırdılar. Bu mekanların belirsizliği devam ediyor. İşleten kimse yok. Daha önce birisi vardı o da çıktı. Bağımlılarda bütün zamanlarını burada geçiriyor. Bu mekanlara yazık oluyor. Yazın bizlerin geldiği turistlerin geldiği zaman geçirdiği bu mekanların bu halde olması vicdanımızı sızlatıyor. Daha ne kadar devam edecek. Zağnos Vadisi gibi harika bir alanın atıl duruma düşmesi çok kötü. Yüksek maliyete yapılmış, emek harcanmış ve turizme kazandırılmış bu alanlar elimizden çıkmadan çözüm bulunsun” şeklinde konuştular.
 
Bu Alanlara Yazık Olmasın 

Ortahisar İlçesi 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Sayim Kantarcı yapılarla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlardan şikâyet geldiğini belirterek; “Bu yapıların bu durumda olması hepimizi üzüyor. İstiyoruz ki bu yapılar şehrimize kazandırılsın insanlarımız buralarda hizmet görsün. Ama maalesef atıl durumdalar. Madde bağımlıları da akşamları buraları kırıp döküyor. Güvenlik yetersiz oluyor. Çocuklarımız buralarda oyun oynuyor, vatandaşlarımız tedirgin oluyor. Biran önce çözüm bulunmasını yetkililerimizden bekliyoruz. Sahip çıkılsın. Büyük emeklerle yapılan bu alanlar heba olmasın” diye konuştu. 
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim