KYK’dan örnek proje

BU kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılış toplantısına KYK Trabzon Bölge Müdürü Adnan İpekdal, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Akkaya, Avukat Mehmet Sarı ve 81 ilden kurayla seçilen çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan KYK Bölge Müdürü İpekdal, “KYK eğitim öğretime katkı sağlamak, kalitesini yükseltmek için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Son 3 yıldır genel merkezimizin koordinasyonunda bu program devam ediyor. Öğrencilerimiz oldukça memnun. Bu program sayesinde gidilen illerde öğrencilere tanıtım yapılıyor. Ayrıca verilen seminerlerle gelişimlerine katkıda bulun uluyor” dedi.

Dilimizi Geliştirmeliyiz

Ardından ise Başsavcı Mithat Kutanoğlu Sözü aldı. Kutanoğlu gerçekleştirilen programın önemine vurgu yaparak, “Trabzon tarihi derinliği olan bir kent. Buda şehrimizi tanıma şansı bulacaksınız. Aramızda 81 vilayetten öğrenci var, bir yandan da gittiğiniz yerlerde bu şehrin gönül elçisi olacaksınız. Trabzon’u gittiğiniz yerlerde anlatacaksınız. Bu program şehirlerin tanıtımı açısından ve sizlerini gelişimine katkı sağlamak açısından çok önemli. Çoğunuz hukuk öğrencisisiniz. Adalet ve hak kavramı hepimiz için çok önemli. bu konuyla bağlantılı olarak dilimizi çok geliştirmeliyiz. Gençlerimiz bu konuda eksik. Daha çok okumalıyız” dedi.

Adalet En Önemli Güç

AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu ise, “Trabzon birçok alanda etkinliklere ev sahipliği yapan özel bir şehir. Hukuk anlayışı sadece adalet saraylarına sığacak bir anlayış değil. Toplumun her kesiminde buna ihtiyacımız var. Bu toplumun geleceğine en büyük katkıyı bu şekilde yaparız. Bizi dimdik ayakta tutacak en önemli güç adalettir. Bir hukukçu olarak sorunlara takılmayarak çözüm üretme noktasında hukuk bana çok şey kattı. Daime karşılaştığımız sorunlara karşı bir duruş sergilemeliyiz. Sürekli çözüm üreten bir bakış açısına sahip olmalıyız. Sorunları yeni bir çıkış noktası olarak görmeliyiz. Geleceğe şimdiden hazırlanmalısınız” dedi.
Atakan TOK 
 
Editör: TE Bilisim