Giresun’un Sıvacı Köyü nüfusuna kayıtlı, malulen emekli olduktan sonra Diyarbakır kırsalında bir petrol arama şirketinde özel güvenlik amiri olarak çalışan 2 çocuk babası Aran, eşi Fikriye Aran ile birlikte Giresun Valiliği’ne gitti. Valilik içerisinde bulunan Tapu İl Müdürlüğü’ndeki işini halletmek için gelen Aran, adliye girişindeki X Ray Cihazı önünde durdu. Belindeki palaskasıyla taşıdığı silahları, şarjörleri ve bıçağını görevli polis memurlarına teslim etti, üst kata Tapu Müdürlüğü katına çıktı.

Savcı, Bıçağına El Konulması Talimatını Verdi

Tapu dairesinde işi biten Aran, daha sonra yine aynı binada adli emanette daha önceden alıkonulan bir tüfeğimi sormak için uğradı. 

Oğlunun  daha önceden karıştığı olay nedeniyle polisler tarafından adli emanete alınan tüfeği almak için yetkililerin yanına gidip gelen Bahri Aran, çıkışta büyük bir şoka uğradı. Çünkü kendisi üst kata çıktığı sırada X Ray Cihazı önündeki güvenlik polisindeki teçhizatlardan  çakı bıçağını fark eden bir savcı konunun peşini bırakmadı, emekli Uzman Çavuşun bıçağına el konulmasını, hakkında yasal işlem yapılması talimatını verdi. Olayı duyunca şok geçiren Aran:

 “Hakkımda işlem yapılacağını dediler şok oldum”

Adliye girişinde de polis memuru arkadaşlara işimin acele olduğunu belirttim. Palaskamı komple çıkartıp X Ray cihazının önüne koyabileceğimi söyledim. Onlarda evet yardımcı olmak adına koyabilirsin dedi.Ben işlemlerimi yaparken orada bir görevli polis memuru arkadaş beni çağırdı, savcının,benim emanetleri gördüğünü söyledi. Ve savcının benim için, “Bu bıçağı taşıması hukuki değil” dediğini söylüyor ve benim hakkımda yasal işlem yapacaklarını söylediğini söylüyor.Çakı bıçağımı alıyor,ardından çok geçmeden de işlem başlatacaklarını söylüyor.

Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar Kanununa Göre Suç Sayıldı

Polis arkadaş beni yanına çağırınca dedim ki, “Savcıya durumu izah etsek ve benim Diyarbakır kırsalında bir petrol arama şirketinde özel güvenlik amiri olarak çalıştığımı beyan etsem dedim. Bu bıçağı orada taşıdığımı söylesem olabilir mi dedim. Polis memuru arkadaş gitti sordu,kabul etmemiş, işlem yapmakta ısrarcı olduğu söylemiş.Bende hem kızdım hem üzüldüm.Çünkü ben bu ülkenin savunmasına yıllarca hizmet ettim,tam 17 buçuk yıl diye içerlendim. Bu alınan bıçak Ateşli  Silahlar ve Bıçaklar Kanununa göre silahlı güvenlik kartımı etkiliyor. Silahlı kartım elimden giderse işsiz kalacağım!Böyle saçmalık olur mu? Hakkımı da savunmak için gerekli yerlere başvurumu yapacağım.”diyerek dert yandı.
Sedat KARAKAYA 
Editör: TE Bilisim