Kaya, TOKİ konutlarında ülke çapında ciddi sorunlar yaşandığını belirtti, Maçka TOKİ konutlarını örnek vererek, sorunları, arızaları, eksiklikleri bir vatandaşın ağzından teker teker anlattı. Kaya, büyük bir belirsizlik yaşanan Çömlekçi Dönüşüm Projesi’nin bugünkü halinin Trabzon’a yakışmadığını söyledi ve projenin ne zaman bitirileceğini sordu.  ‘Nereye el atıyorsak her yerde bir sorun, bir arıza var. Kalorifer kazanını yakalım diyoruz, yanmıyor. 

Havasını almış olmamıza rağmen termik atıyor. İmbisat deposu bağlantıları yanlış yapılmış. Daire içi petek girişleri yanlış bağlanmış. Çatılar akıtıyor. Üst bloklardan bina arkası şevler düzgün kesilmemiş. (Özellikle 7 ve 8. Blokların arasından söz ederek) Bina arkalarından bina alt katları su alıyor. Bu nedenle çok rutubet yaşanıyor. Pis su giderleri açıktan yapılmış. Pis su giderlerinin ek yerleri köpükle kapatılmış. Borular yüzeyden işlendiği için kırılmış. 

Bağlantı yerleri çıkmış’ Tam 12 Blok, 144 daire var. Arkadaşlarımız sorunları müteahhit firmaya iletmiş. Müteahhit firma ‘Bu sorunlar bizime ilgili değil. Ben bunları yapmam. TOKİ’ye bildirdim. TOKİ de ‘Bunların parasını ödemem’ diyor. Bu notları ileten arkadaş da, ‘Biz daireye sahip olduk, ev sahibi olduk diye seviniyorduk. Biz ev sahibi değil dert sahibi olduk. Bizim bu imkanlarla bu yüklerin altından kalkma şansımız yok. Allah rızası için bizlere yardımcı olun’ diyor.”
 
Editör: TE Bilisim