Kozoğlu; “ Bu üretimi gerçekleştirmek için de tarımsal faaliyetin en aza indiği kış aylarında 5, yaz aylarında ise 6 milyon kişiye istihdam yaratıyor. Ülkemizde  işsizliği de 2 puan düşürüyor. Çiftçimiz üretiyor da diğer sektörlerde olduğu gibi kapalı, korunaklı ortamlarda üretmiyor. Karadeniz bölgemiz her ne kadar iyi yağış alan bir bölgemiz olsa da su kaynaklı sorunumuz olmadığı anlamına da gelmiyor. Özellikle iç bölgelerde kuraklık sık sık yaşanan bir durumdur. Çarşamba gibi ovalarımızda drenaj sorunu önemli bir konudur. Bölgemizde sık sık yaşanan seller de ırmakların ıslahı yapılmadığı için tarım alanlarına zarar vermektedir” dedi.
 
Çalışmalar Yapılıyor
 
Kozoğlu açıklamasında; “Ayrıca, tarımda örgütlenmeyi etkin olarak sağlayamazsak, ne üretim planlaması yapabilir ne de ürünümüzü değerinden satamayız, çiftçiler olarak, istikrarlı bir gelir elde edemeyiz. Fındıkta sık sık yaşıyoruz. Fiyatlarda bir türlü istikrarı yakalayamıyoruz.  Çiftçimizin düşük faizli kredi talebi karşılanmalı, tarımsal kredilerde kredi masrafları alınmamalı, sigorta mecburiyeti kaldırılmalıdır. Çiftçilerimize yeni finansman olanakları sağlanmalı, takibe düşmüş kredi borçları faizsiz ve uzun vadeli olarak yapılandırılmalıdır. Arsin Ziraat Odası olarak bugüne kadar; Çiftçilerin Tarımla doğrudan ve dolaylı olarak ilgili olan bütün sorunları ile ilgili gerekli yardımlar, çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Sertifikalar Verildi

Toplantıya; Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Garnizo Komutanı Mehmet Alpsaran, Trabzon İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Emniyet Müdürü Mehmet Ayyıldız, Müftü Ail Genç, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Muhtarlar, çiftçiler kursiyerler ve çok sayıda kişi katıldı.  Toplantıda Türkiye’nin her bölgesinde çekilen Aşık Veysel’in Klibi gösterildi. Sinevizyon gösterisi yapıldı. Arsin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Folklşor Ekibi gösterisi yapıldı.  Ayrıca Arsin Ziraat Odası tarafından düzenlenmiş olan Sebze Yetiştiriciliği Kursuna katılan Kursiyerlerin Sertifikaları dağıtıldı.   Ayrıca Toplantı Sonunda Meyve Fidanı ve Sebze Fidesi dağıtıldı.
Editör: TE Bilisim