Dönüş yolunda kontrolden çıkan bir cip, dereye uçtu ve içinde bulunan 4 kişilik aile bir anda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ancak, trajedinin büyümesini önleyen cesur vatandaşlar, canlarını kurtarmak için hemen harekete geçti.

Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler Karadeniz Bölgesi Depremlerle Sallanıyor: Son Depremler ve İzlenen Gelişmeler

Kaza, Abant Gölü Milli Parkı yolunda, Akçaalan mevkiinde meydana geldi. 4 kişilik aile, Abant Gölü'nden dönerken, Ufuk T. yönetimindeki 41 HT 889 plakalı cipin kontrolden çıkmasıyla birlikte dereye uçtu. Aracın suya gömülmesiyle birlikte panik içinde kalan sürücü Ufuk T., eşi Havva T. ve çocukları Mustafa Arel T. ile Elisa T., kurtuluş umudu olmadan sulara karıştı.

Ancak, birkaç dakika içinde olay yerine gelen cesur vatandaşlar, hiç tereddüt etmeden suya atlayarak can kurtarma operasyonuna başladı. Tamamen suyun altında kalan cipteki mahsur kalanları tek tek çıkararak hayatlarını kurtardılar. Bu kahramanlık hareketiyle, ailede bulunan herkesin boğulmasını önlediler.

Yaralılar, hemen olay yerine çağrılan ambulanslarla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Neyse ki, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Ancak, bu dramatik olay, bir anlık dikkatsizliğin ne kadar büyük trajedilere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
İHA

Editör: Ayşe Sancak