Analistler, İlerleyen Günlerde Yeni Direnç Seviyelerinin Test Edilebileceğini Belirtti

22 bin lira aylık verilecek: Bankada bu kadar parası olana rekor faiz 22 bin lira aylık verilecek: Bankada bu kadar parası olana rekor faiz

BIST 100 endeksindeki bu artışla birlikte bankacılık endeksi yüzde 0,28, holding endeksi ise yüzde 0,43 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,18 ile kimya petrol plastik sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,08 ile ulaştırma sektörü oldu.

Dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,43'lük bir artışla 9.756,69 puanla tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmişti.

Analizler, küresel piyasalarda yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirtiyor. Ayrıca, yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesinde Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

Fed'in faiz indirimiyle ilgili belirsizlik devam ederken, geçen hafta Fed yetkililerinin şahin tonlu açıklamaları ve iş gücü piyasasındaki sıkı duruşa işaret eden verilerin para piyasalarındaki fiyatlamaları etkilediği ifade edildi.

Analistler, önümüzdeki günlerde BIST 100 endeksinde yeni direnç seviyelerinin test edilebileceğini ve teknik olarak 9.900 ile 10.000 seviyelerinin kritik olduğunu vurguladı.

Muhabir: BİROL SANCAK