Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil haberleşme sektöründe geçerli olacak yeni tavan fiyatlarını açıkladı. Operatörlerin uyguladığı ücret tarifelerine yönelik gelen şikayetleri dikkate alan BTK, enflasyonun çok altında sınırlı bir tarife artışıyla vatandaşları rahatlatacak adımlar atmaya karar verdi.

1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yeni tavan fiyatlarında önemli değişiklikler yapıldı. Daha önce dakikası 2.45 TL olan yurtiçi arama tarifesi, yüzde 27.34 artışla 3.12 TL'ye yükseltildi. Yurtdışı aramaların dakikası da benzer şekilde 24.57 TL'den 31.35 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, yurtiçi kısa mesaj ücreti 2.23 TL, yurtdışı kısa mesaj ücreti ise 5.51 TL olarak belirlendi.

Memurlara Temmuz Zammı ve Enflasyon Farkı Açıklandı: Kim Ne Kadar Alacak? Memurlara Temmuz Zammı ve Enflasyon Farkı Açıklandı: Kim Ne Kadar Alacak?

BTK'nın aldığı bu kararla, geçen yıla oranla artan cep telefonu paket ve tarife fiyatlarına yönelik şikayetlere bir çözüm getirilmiş oldu. Kurum, her 6 ayda bir belirlediği "Mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi"nde bu dönem sınırlı oranda bir artışa giderek vatandaşların mağduriyetini en aza indirmeyi hedefliyor.

BTK, vatandaşların operatörlerin uyguladığı fahiş artışları şikayet etmeleri için çeşitli kanallar sunuyor. Alo 120'yi arayarak veya BTK'nın resmi internet sitesindeki formu doldurarak şikayetlerini ileten vatandaşlar, operatörlerin sorunu çözmesini talep edebiliyorlar. Eğer sorun çözümsüz kalırsa ve aynı konuda ikinci bir şikayet yapılırsa, bu durum operatörlerin aleyhine işleyebilir ve BTK, ilgili operatörlere idari para cezası verebilir.

Muhabir: BİROL SANCAK