Sevgili okurlar; Salgın hastalık yüzünden futbola verilen aradan sonra ilk maçımızı İzmir’de Göztepe ile oynadık.
 
Herkesin merakı bu kadar aradan sonra takımlarının durumu idi.
Seyircinin de olmayacağı maçta verilen bu arayı fizik ve psikolojik olarak iyi geçiren takım elbette avantajlı olacaktı.
Bu açıdan takımımızı gözlemlemeye çalışırken bir de ne görelim hakemlerin takımımıza karşı tutumlarında hiçbir farklılık yok.
Tersine beş oyuncunun değişme olanağı olduğu bir durumda her maçı final olan takımın futbolcusunu sudan sebeple on kişi bırakmak bu kötü niyetin daha da arttığını gösterir.
Corona virüsle tüm insanlığın ölüme bu kadar yakınlaştığı bir durumda bile takımın alın terini çalarak kul hakkı yediğinin hesabını arkasında ki güçlerle bu dünyada vermeyeceği tamam da diğer dünyada kime güvendiğini doğrusu çok merak ediyorum.
Takımın geçirdiği bu uzun araya gelince.
Öncelikle yönetim ve Hüseyin hocanın ekibini yürekten kutluyorum.
Belli ki takımı fizik olarak iyi hazırlarken virüse rağmen psikolojik olarak da çok iyi hazırlamışlar.
Maçı 55 dakika on kişi oynamalarına rağmen fizik olarak oyundan hiç düşmediler.
Koşullar ne olursa olsun kazanma istekleri her hallerinden belli idi.
On kişi oynayan takımın santrforu Sörloth 80 metre iki kişi ile sürdürdüğü mücadelenin sonunda takımına kazandırdığı penaltıyı inanmışlığın dışında nasıl izah edebiliriz.
Ayrıca Sörloth’un bu mücadele ve sonunda aldığı sonuç dünya futbol tarihine ender vaka olarak geçecektir diye düşünüyorum.
Sevgili okurlar; Yaşı müsait olanlar bizzat yaşayarak olmayanlar da okuyarak ya da dinleyerek öğrendiler.
Trabzonspor futbolda Anadolu devrimini sırayla önce rakipleri sora hakemler ve federasyonu ve o günün spor basınını yenerek gerçekleştirdiler.
Belli ki bu yıl da şampiyonluğa ulaşmak için 45 yıl önce yaptığı gibi bu köhne zihniyetleri yenmek zorunda kalacağız.
Bir kere yaptık yine yaparız.
Olmasa da canları sağ olsun…
Sonuç olarak Ekuban ve Sörloth başta olmak üzere herkesin layıkıyla görevini yaptığı maçta 55 dakika on kişi kalmamıza rağmen hak ederek üç puanı kazanan başta sporcular, hoca ve yönetimi kutluyorum.
İyi haftalar…