Sevgili okurlar, bu sezon başı yapılan transferlerden takım olarak hiç yararlanamadık. Öyle ki bazılarını elden çıkarmak için neredeyse çalmadık kapı bırakmadık.

Geçen hafta iki futbolcuyu maaşları karşılığı zor da olsa gönderdik.

Geri kalan kadrodan sakat olan Abdülkadir ve Bakasetas kafileye alınmazken U19’dan 18 yaşındaki genç santraforla Antalya kadrosunu oluşturabildik.

Pepe ve Trezeguet’den sonra Onuachu da Afrika kupasına gidince ilk 11 zaafı tamamen kendini gösterdi.

Her ne kadar bu zaaflar olsa da biz de sahaya 11 kişi ile çıktık.

Trabzonspor büyük takımdır. Eksiklerin yerine oynayanların normalde fazla sırıtmamaları gerekir. Nitekim maç başlar başlamaz atılan gol ile öne de geçtik.

Rakibimiz Antalyaspor’un hocası yeni değişti ve de ligin vasat takımlarından biri olmalarına rağmen yenik duruma düştükten sonra üzerimize uyguladıkları baskı ile adeta ilk yarı bize topu göstermediler. Bu yarıda kaçırdıkları birkaç pozisyonda şans bizim yanımızdaydı.

İkinci yarı birinci yarıya oranla Antalya’nın temposu düşünce daha denk bir oyun oynanmaya başlandı. Ne var ki bu yarıda rakibin ataklarından birinde müdafaamız ceza sahamızın içinde rakibe bomboş kafa vurdurunca durum 1-1’e geldi.

Sonraki dakikalar karşılıklı ataklarla geçse de biz 90 dakikayı attığımız gol dışında pozisyonsuz tamamladık ve maç berabere bitti.

Sevgili okurlar, haftalardır yazıyorum.

Fener ve Antep maçı dışında oynadığımız futbol bize hiç yakışmıyor.

Gerçi şunu da kabul etmek gerekir, iyi malzemeden iyi yemek olur.

Eldeki futbolcular ile hoca da bu kadar demek istiyor.

Her ne kadar bu yıl alınan futbolcularda bir dahli olmasa da şampiyon takımın bu hale gelmesinde onun da payı var.

Tekrar takımın başına geçince başkanla transfer konusunda özel bir görüşmeleri olup olmadığını bilmiyoruz.

Kulüp olarak ekonomimiz bize transfer olanağı vermiyor.

Bu haliyle de kupa ve de lig üçüncülüğü ya da dördüncülüğü hedefini tutturabilmek hiç de kolay görünmüyor.

Koşulları zorlayıp bir iki nokta transfer yapılırsa ki bu transferler isabet kaydetmeli o zaman işimiz biraz daha kolaylaşır.

Sonuç olarak eksik kadro ile çıktığımız Antalya maçında alınan bir puan bana göre altın değerindedir. Önümüzde kupa dahil birbirinden önemli maçlarımız var.

Milli takımlarına giden futbolcular iddialarını sürdürüp geri dönmezler ise, sakatlar da iyi olmazsa işimiz bir hayli zor olacak.

Bekleyip göreceğiz.

İyi haftalar.