FED'in faiz oranlarını sabit tutmasının ardından dolar ve gram altın fiyatları yeniden hareketlenmeye başladı. Dolar 32.42 TL seviyelerine yükselirken, serbest piyasada gram altın 22.86 TL olarak işlem gördü.

Çiftçilerin zor dönemlerden geçtiğini belirten Özbülbül, geçen yıla göre benzinde %105, mazotta ise %100'lük bir artış olduğuna dikkat çekti. Mazot fiyatlarındaki artışın gıda fiyatlarını da etkilediğini vurgulayan Özbülbül, enflasyonun dar gelirli, ücretli çalışanlar, dul ve yetimler, emekliler için olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Eve büyük katkısı olacak: Hesabında 100 bin lira olana dev faiz Eve büyük katkısı olacak: Hesabında 100 bin lira olana dev faiz

Özbülbül ayrıca yatırımcıları uyarak, son 10 gün içinde alışveriş yapmaları gerektiğini söyledi. Önümüzdeki 4 yıl içinde seçim olmayacağını ve zamların art arda geleceğini belirten Özbülbül, herhangi bir alışveriş yapmayı düşünenler için son günler olduğunu vurguladı. "31 Mart'tan sonra daha pahalı alırsınız. Seçimden sonra her şey daha kötü olacak. Döviz ve altın yükseliyor, insanlar ellerindeki paranın değerini korumaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA