Yerel seçimler sonrası piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, yatırımcılara yeni bir yol haritası sundu. Kışın içe kapanık döneminin sona erdiğini belirten Memiş, baharın gelmesiyle birlikte dışarıdaki para trafiğinin canlanacağını ifade etti. Ancak, yaptığı değerlendirmenin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı ve piyasadaki dalgalanmalara rağmen genel trendin ve yolun aynı olduğunu vurguladı.

En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç

İkinci çeyreğe değerli madenlerin yükselişi ile başlandığını belirten Memiş, bu yükselişte FED’in politikaları ile jeopolitik gerilimlerin etkili olduğunu söyledi. İkinci çeyrekte jeopolitik gerilimlerin daha belirgin olabileceği düşüncesini savundu ve özellikle Rusya, Çin ve Avrupa arasındaki ilişkileri yakından takip edeceğini belirtti.

Memiş, yerli borsalardaki düşüşlerin ardından yabancı yatırımcıların girişlerinin artabileceğini ve orta-uzun vadede pozitif bir görünüm olduğunu belirtti.

Çarşamba gününe kadar dalgalı bir piyasa beklentisi olduğunu söyleyen Memiş, düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini fakat çıkışlar için daha erken olduğunu ifade etti.

Muhabir: AYŞE SANCAK