Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Arsin Belediye Başkan adayı Hasan Sungur, Arsin halkının taleplerini ve sorunlarını çözeceklerine olan inancını dile getirdi. Sungur, yaptığı açıklamada, halkla iç içe olduklarını ve halkın her kesimiyle ilgilendiklerini belirtti.

Sungur, özellikle Araklı Taşönü mahallesinde yapılan çöp arıtma tesisi projesine değinerek, CHP olarak çevre sakini vatandaşların desteğini alarak bu projeye karşı çıktıklarını ifade etti. Ancak diğer siyasi partilerin bu konuda yanlarında olmadığını belirterek, seçim öncesinde samimi ve inandırıcı olmayan propagandalara karşı uyarıda bulundu.

Aday Sungur, seçim sürecinde eşit şartlarda yarışmanın önemine vurgu yaparak, rüşvet benzeri hediyelerle seçmenin oyunun ipoteğe alınmasının etik olmadığını ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, bir başkan adayının çay ocaklarını kiralayarak halka ücretsiz çay hizmeti sunması için yüklü miktarda para ödemesi yapmasını da eleştirdi.

Sungur, CHP'nin Arsin için hazırladığı projelerden de bahsederek, halkın üretimini artırmayı, tarımı ve hayvancılığı desteklemeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, kooperatifçiliği teşvik ederek mahallelerin bir araya gelerek kooperatif kurmalarına öncülük edeceklerini ve halkı bu konuda bilinçlendireceklerini belirtti.

Son olarak, Sungur, Arsin Belediyesi olarak kurulacak kent konseyleriyle kadınlar, gençler, emekliler ve engelliler için meclisler oluşturacaklarını ve hizmetlerini Arsin ve halka adayacaklarını vurguladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK