İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gölge başkan edasıyla hareket etmesi, CHP içerisinde önemli bir krize yol açarken, CHP Parti Meclisi'nde (PM) yapılan toplantıda "İstanbul ve İzmir kavgası" gündemdeki gerilimi artırdı.

PM üyelerinin bir kısmının Genel Başkan Özgür Özel'e yönelik eleştirileri, Türkiye genelinde PM üyeleri ve milletvekillerinin diğer illere gönderilip, adaylarla mülakatların yapıldığı bir dönemde, İstanbul ve İzmir'e özel bir yaklaşımın olmaması şeklinde yoğunlaştı. PM üyeleri, İstanbul'da devam eden aday çalışmalarından PM'nin haberdar olmamasını sert bir dille eleştirdi.

Öte yandan, İstanbul kavgası yanında PM'de İzmir konusu da gündeme geldi. İddialara göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul ve İzmir belediye başkanlığı aday listelerini belirleme isteği, Genel Merkez tarafından olumsuz karşılandı.

CHP içindeki gerginlik sadece iç meselelerle sınırlı kalmıyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "savaş" açması ve İYİ Parti'nin "tek başına seçim" kararı, muhalefet dengelerini sarstı.

CHP içindeki bu çekişmelerin önümüzdeki günlerde nasıl bir gelişme göstereceği merakla bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak