Dayı, açıklamasında, "Ekonomik kriz ile alım gücü düşen, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşa yılbaşı ile birlikte yağmur gibi zamlar yağmaya başladı. Ev kirasının 10 bin liradan başladığı, ekmek 20 lira, simit 10 lira olduğu yerde, 7 bin 500, 10 bin lira maaşı emekliye reva görenler ve bu haksızlığa, adaletsizliğe ses çıkarmayanlar, sizin insanlığınız, Müslümanlığınız bu mu?" ifadelerini kullandı.

740Ec6Ff 43D1 48C6 9D07 D08A50453B33

Dayı, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Ben ne sizin gibi bir insanım, ne de sizin gibi Müslüman’ım. Ben şunu da çok iyi biliyorum ki bu yazımı dahi okuyup beğendiği halde beğeni tuşuna korkusundan dolayı basamayacak ve bir yorum yapamayacaklar var. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sözüyle yazıma son veriyorum: 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.'"

Dayı'nın açıklamaları, ekonomik kriz ve zamlar konusundaki toplumsal hassasiyeti yansıtan bir tepki olarak değerlendiriliyor. Ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, gelir ve gider dengesinin gözden geçirilmesini ve adaletli bir ekonomik politikanın benimsenmesini talep ediyorlar.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak