Akçaabat Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin 28’incisininhazırlıkları tamamlanıyor. Bu kapsamda düzenlenen toplantı ile basına bilgi verildi.  Toplantıda açıklamalarda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, festival programının nasıl gerçekleşeceğini ile ilgili konuştu. 
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen  “Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 28.’sini düzenliyoruz. Bölgemizin zengin bir kültürü, folkloru ve müziği var. Biz Akçaabat Belediyesi olarak bölgemizin bu zenginliklerini düzenlediğimiz festival programlarıyla ülke genelindeki hemşerilerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz. Düzenlenen festivaller dâhilinde bölgemizi tanıtmak, turizm potansiyelini arttırmak hedeflerimiz arasında bulunuyor.
 
Ayrıca bölgenin en eski festivallerinden biri olan Akçaabat festivalini düzenlememizdeki amaçlarımız arasında halkımızla bir araya gelmek ve hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da yer alıyor. 20 Temmuz Hıdırnebi Şenliğiyle başlayacak olan festival programı kapsamında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler de var. Yapılan şenliklerle bölgemizin kültürünü siz değerli basın mensupları aracılığıyla hem kendi yöremizde hem de ülkemizin başka yörelerinde öne çıkarmayı temenni ediyoruz. Esas olan kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesidir.” dedi.
 
“Öne alınmalı”
 
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Türkmen, hastane kavşağı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Hastane kavşağı veya Düzköy kavşağı beş altı sene öncede ele alındı. Yapılan bir proje var. Üsten Viyadük şeklinde trafiği üste almak şeklinde bir proje yapılmıştı. Proje ihale edilmek üzereyken çıvar esnaflardan bu duruma itirazlar oldu. Onun üzerine ihale durduruldu yapılmadı. Aradan beş altı sene geçti o süre içerisinde başka bir projede yerine koyulamadı. Tabi bu çalışmayı kara yolları bölge müdürlüğü yürütüyor. Yine aynı proje ile aynı sistemle bu yılın başında ihale yapıldı. Ama bu güne kadar başlanamadı. İnşallah önümüzdeki zamanlarda yapılır. Biz belediye olarak kendimiz bir çalışma yaptık. Söğütlü dere yatağı çok geniştir, onun üzerine kazık temellerle bir kavşak yapıla bilir. Transit trafik alttan gider, şehir trafiği de üste alınır. Çünkü şehir trafiğinin standardı daha düşün olabilir. Böyle bir proje hazırladık Kara Yolları Müdürlüğüne bunu takdim ettim.  Keşke bu güne tadar alternatif projeler olsaydı da yapılsaydı. Daha iyi bir çözüm buluna biliniyorsa yapılmasını isterim. Bugüne kadar hiç kimse başka bir çözüm bulmadı. Kesin Çözüm Güney Çevre yoludur. Güney Çevre yolunu öne alalım, Akçaabat girişinden kanuni bulvarına kadar olan kesim özellikle öne alınması gerekiyor.
” şeklinde cevap verdi.
 
“Emaneti en iyi şekilde muhafaza ettik”
 
Tekrar belediye başkanlığı için aday olup olmayacağı ile ilgili soruya Türkmen şu şekilde cevap verdi,” yakın zamanda yerel seçimler var, siz uzun yıllardır, Akçaabat’a belediye başkanısınız. Yerel seçimlerin erkene alınması da söz konusu tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz? 25 yılın içerisindeyiz 5. Dönem oldu bana dışarıda soranlara şaka olarak diyorum ki benden önce geçmişte 1912’den 1945’e kadar bir belediye başkanımız Münir bey 33 sene belediye başkanlığı yaptı. Bunun rekorunu kırmak yakışmaz mı ama mesele öyle değil şuanda aday olmayacağım dersem farklı Davranışlarla karşılana bilirim olacağım desem de hesabını ona göre yapanlar olur. Belediye başkanlığını şahsımız için yapmıyoruz bu güne kadarda çalmadık çaldırmadık vatandaşın bize emanetini en iyi şekilde muhafaza ettik.”
 
Çok Sayıda Kişi Katıldı
 
Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise festivalin turizme katkı vereceğini ifade ederek, “Hıdırnebi şenliğiyle başlayacak olan geleneksel hale gelmiş festival programımız 4 gün sürecek. Akçaabat’ın turizmine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan festival programına tüm yazılı ve görsel basınımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıya, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, Festival Sunucusu Bülent Mumcu, il ve ilçe genelindeki basın mensupları katıldı.
Sonay ÇALUK-Taşkın ZENGİN