Saral, milliyetçilik maskesi altında saklanan Özdağ'ı "gayri milli adam" olarak niteledi. Saral, ayrıca Özdağ'ın milletin birliğini bozmak için sinsi planlar kurduğunu ve kin ile kaostan beslendiğini iddia etti.

Saral'ın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: "Biz millet olarak gücümüzü zor zamanlarda gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimizden alırız. Sen ise bu birliği bozmak için sinsi planlarını yavaş yavaş devreye sokar, kin ve kaostan beslenirsin. Senin masken; bugün kediciklerle ve onların sözde hocasıyla olan bağının ortaya çıkmasıyla değil, daha önce defalarca kurduğun tuzakların ayağına dolanması ile düşmüştü."

Ayrıca Saral, Ümit Özdağ'ın partisinin adının suç olaylarında anılmasını eleştirerek, "Her adımınız şiddet içeriyor!" şeklindeki sert ifadelerle devam etti. Ülkede gençlerin isminin Zafer Partisi ile suç olaylarında anılmasını da sorgulayarak, Özdağ'a "Ey gençlerimizi zehirlemeye çalışan Türkiye düşmanı adam!" diye seslendi.

Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı

Saral, son olarak Özdağ'a, oyunlarını başka yerlerde oynaması gerektiğini ve gençlerin birleşerek ona karşı bir gün harekete geçebileceğini belirterek, "Bu gençler yine birleşir ve 36°- 42° paralelleri sana bir gün dar edilir." dedi. Saral'ın bu açıklamaları, Türk siyasetindeki gerilimin bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Editör: Birol Sancak