Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi

Mevcut başkan iki dönemde bu başarıyı gösteremediği ve ilçe hizmet açlığı yaşadığı bu anda çok adayın olması sürpriz, sürpriz kadarda bir umut oldu. 

Ak Partiden başvurular Ersin Akyol-Mehmet Kadri Çıkrık-Celal Şenaslan-Uğur Er ve Muzaffer Kişmiroğlu idi. Bağımsız Ali Düzen ve “Aday adayı değilim  Adayım.” diyerek aylar önce yola çıkan Zeki Avni Usta. Ali Düzen hızlı girdiği gibi hızlı havlu atarak adaylıktan çekildi. İlçe başkanı ve Belediye Başkanı da potansıyel aday olduklarını düşündüğümüzde 9 aday. 

 Aday yoklamaları politik kulisler ve tüm tepkilere rağmen seçmen dikkate alınmadan tek kişinin yönlendirmesi ile mevcut başkan Dr. Mehmet Aşık tekrar aday olarak açıklandı. Aday gösterilmedikleri için değil, seçmenin görüşlerine ipotek konduğu için tepki olarak, Mehmet Kadri Çıkrık ve Muzaffer Kişmiroğlu partiden istifa ettiler. 

Yeniden kamuoyu anketleri düzenlendi, Kulis faaliyetleri hızlandı ise de durum değişmeyip  aday tanıtımında Başkan olarak Dr. Mehmet Aşık  ilan edildi. İlçede hareket hızlandı. Gönlü Ak Partiden yana olan Zeki Avni Usta CHP-İYİ PARTİ ve SELAMET PARTİSİ’NİN ortak adayı oldu. Sular bir türlü durulmadı. 

Bu kez mevcut başkan yardımcısı Ali Ayazoğlu eşinin de istememesi üzerine hiçbir oluşuma katılmayacağını duyurmuşken  ikna edilen eşi sonunda nasıl bir karar vereceği bilinmiyor. Başkan bu dönem başkan yardımcısı yapmayacağım. Bütçeme çok yük oluyor dese bile ilk dönemki başkan yardımcısı Osman Ekşi den yana karar verebileceği duyumlarını aldık. 

Aynı şekilde Holo Bölgesi de dayatmalara tepki olarak bağımsız bir aday üzerinde çalışmalara başlamış. Tüm bu oluşumlar devam ederken daha önce aday olacağı duyumunu aldığımız Rize Belediyesinden deneyimli girişimlerinde de başarılı olan Kız Kur-an Kursu yönetimi görevlisi Mustafa Cansız aday olmadı. Gelişmeler sonunda Yeniden Refah Partisinden aday olup çalışmalara başladı. Zeki Avni Usta ile Celal Şenaslan basın olarak beni ziyaret edip projelerini sunmuş ve yayınlamıştık. Aynı şekilde Mustafa Cansız da daha sonra geniş bir açılım yapacağını belirterek bir kısım projelerini basınla paylaştı.

“İlçemin durumu beni sürekli rahatsız emekte idi. Yıllarca Belediyede çalışan biri olarak çok şeylerin yapılabileceğini  görüyordum. Ama, hizmet son 10 yılda en düşük seviyede olunca aday olmayı düşündüm. Tıpkı benim gibi Belediye çalışanı Celal Şenaslan ın projelerini görünce rahatladım. Ne var ki aday gösterilmedi. Aday oldum. Çok ağır bir yükün altına girdiğimi biliyorum. İlçeye farklı kaynaklar sağlamak gerek. Önce ilçeyi bitirmek üzere olan tünel in etkisini düşürmek için tünel öncesinde küçük sanayı sitesi kurmak gerek. Devletin buna desteği var. Lise binamız her yönü ile müsait .Orada Gıda Teknolojisi sınıfı açarak farklı dallarda üretim yapmak. Rize de örneği var ve büyükte bir gelir sağlıyor. Sebze ve çiçek yetiştirmek için sera oluşturmak. Olmazsa olmazımız olan konut ihtiyacı için Jandarma nın üstüne veya Petrol un yukarıki  atıl alana toplu konut oluşturmak. Diğer projelerimi daha geniş bir şekilde ilçe halkımla paylaşacağım.” Dedi.

Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman demişti bir siyasetçimiz. Aynen öyle. Son ana kadar bakalım neler olacak. Sonuç olarak ta seçmen iradesini dikkate almayıp “yaptım oldu” zihniyetini yok etmek için tek aday üzerinde birleşme olasılığı da var.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak