Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş önderliğindeki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü için düzenlenen törene katılmak üzere Anıtkabir'e geldi.

Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP TBMM Başkanvekili Celal Adan ve milletvekilleri de iştirak etti. Devlet erkanının ziyareti sırasında, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar da Türk bayraklarıyla donanmış olarak Anıtkabir'de hazır bulundu.

Törende, devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Kurtulmuş, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kurtulmuş, şu ifadeleri kaleme aldı:

İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti

"Saygıdeğer Atatürk, milli irademizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. yıl dönümü vesilesiyle buradayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş kararı, milli güçleri bir araya getirerek tarihi bir anlam taşır. 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek destanlar yazdınız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, milletimizin refahı için nice bayramlara erişmeyi diliyorum."

Törenden sonra CHP lideri Özgür Özel, Anıtkabir'deki çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Resmi törenlerin ardından Anıtkabir, halka açıldı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA