Bu gelişmenin ardından eski Milletvekili Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu, Kaymakam Burak Akeller'e destek verdi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ağıralioğlu'nun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aziz şehitlerimizi, Cuma hutbesinde 'bilerek unutan' veya kasıtlı olarak yok sayan bir 'imam'ın arkasında namaz bile kılınmaz. Şehitlerimiz ile ilgili hassasiyetimizi, bu 'unutkan imam'a hatırlatan ve hutbede okunmasını sağlayan Kulp Kaymakamımızı yürekten kutluyorum. Devletimizin bir mülki idare amirini, vazifesini yapan evlâtlarımızı, hiçbir iftiraya veya sistemli saldırıya kurban veremeyiz.

 Vazifesini yapan evlâtlarımız, eğer hukuk dışına çıkmışlarsa da kanun var, nizam var. Zaten konu hakkında soruşturma da Valilikçe başlatılmış. Devlet, suç işlendiyse gereğini yapar. Ancak terör destekçilerinin sosyal medyadaki polemiğine kapılıp da kimse anlamadan, dinlemeden bir yargılama yapmasın ve genç, idealist bir evlâdına kıymasın."

Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz! Özgür Özel'den Şok Açıklama: Kardeşim İşsiz!

Diyarbakır Kulp ilçesindeki bu olay, kamuoyunda tartışmalara yol açarken, Yavuz Ağıralioğlu'nun Kaymakam Akeller'e verdiği destek de dikkat çekiyor. Konuyla ilgili olarak soruşturmanın sonuçları ve gelişmeler merakla bekleniyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak