Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Türk çayının küresel pazardaki rekabet avantajını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Japonya ziyareti sırasında bilgi alışverişi ve işbirliği için kritik sonuçlara ulaştı. Rize'nin önde gelen çay üreticilerinden oluşan heyet, Japon çay kültürünü daha yakından tanımak ve Japon tüketicilerin alışkanlıklarını anlamak için önemli noktalarda incelemelerde bulundu. Ayrıca Tokyo Büyükelçilik ziyaretinde iki ülke arasında kültürel ve ticaret ilişkileri değerlendirildi.

2E50E792 8853 401E 92A3 551A8D0850Be

Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor Arı Kovanlarını Maske ve Eldiven Olmadan Açan Arıcı, Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

Ziyaretin ikinci gününde heyet, Japon çay endüstrisinin liderlerini ziyaret ederek sektörel detayları öğrenme ve işbirliği fırsatları değerlendirme şansını elde etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdoğan, bu ziyaretin Türk çayının kalitesini artırma hedefine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak gelecekteki işbirliklerini güçlendirmek için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

76A12A2F 312C 49D9 B7C4 Bf0D4D5C516F

Bu başarılı ziyaretin, Türk çayının küresel pazardaki görünürlüğünü artırma ve uluslararası çay endüstrisi ile güçlü bağlar kurma çabalarını daha da ileriye taşıdığını belirtti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak