31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin büyük bir zafer kazanmasının ardından, yeni haftaya düşüşle başlayan Dolar kuru, dikkat çekici bir şekilde gerilemeye devam ediyor. Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, dolardaki bu ani düşüşle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Kara, doların düşüş sebebini anlamakta zorlandığını belirterek, özellikle düşüşün neden 14:40'ta başladığını anlamadığını ifade etti.

Doların dünkü performansına bakıldığında, bankalararası piyasada 32,42 liradan başlayarak gün sonunda yüzde 1,34 düşüşle 31,96 liraya gerilediği görülüyor. Fiziki piyasalarda ise düşüş daha sert oldu ve Kapalıçarşı'da dolar kuru 31,80 liradan işlem gördü.

Bugün de doların düşüşü devam ediyor. Dolar 21,20 TL'den Euro 34,63 TL'den, Sterlin 40, 51 TL'den ve Japon Yeni ise 21,26 TL'den işlem görüyor.

Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor Başvuran alacak: Çocuğu olan aileler tek şartla 5 bin lira alıyor

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara'nın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doların ani düşüşüne ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

"Dolar kurunun aşağıdaki hareketine anlam vermek için piyasadaki haber akışını inceledim ama pek bir neden bulamadım. Tamam, ben de TL'de biraz değerlenme beklerdim, bu şaşırtıcı değil, ama neden hareket tam 14:40'ta başlıyor anlayamadım."

Kara'nın açıklamaları, doların ani düşüşünün piyasada şaşkınlık yarattığını ve sebebini araştıranların olduğunu gösteriyor. Bu durum, doların seyri ve piyasadaki hareketliliğin yakından takip edildiği bir dönemde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK