Bordo-Mavililerin efsane isimlerinden İskender Günen de Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde Trabzonspor’un Çorum ile oynadığı kupa maçını değerlendirerek önemli noktalara parmak bastı. 

Günen, “Trabzonspor'un ligdeki konumunu düşündüğümüzde Avrupa kupalarına katılabilmek adına Türkiye Kupası'nın önemi ortaya çıkıyor. Geçen sezondan beri çözülemeyen sorun, iki kenar bekin yetersizliği. Mehmet Can ve Eren'in ofansif katkıları yok denecek kadar az. 

Bir de oyunun savunma tarafında da gerekli yeterlilikte değiller. Önde ise Enis her zaman Trabzonspor'un yararlanabileceği bir isim. Golden başka ceza sahası içerisinde kenardan gelen her topla buluşmasını bildi. 

Bakasetas'ın kazandırdığı golde ise payı büyüktü. Dünkü maçta rakibin gücü, Trabzonspor'la aynı seviyede olmamasına rağmen hücumda üretken bir yapı yine gerçekleşemedi. Bunun en önemli nedeni ise kenar ataklarının istenilen düzeyde yapılamaması ve orta alanda Bakasetas'tan başka hücuma destek veren oyuncunun bulunmayışı. 

Önde çoğalmayı gerçekleştiremediğinizde rakibin gücü ne olursa olsun, üretken bir yapıya dönüşme şansınız yok. Her ne kadar ortaya konulan oyun sorunlarla dolu olsa bile, önemli olan turu geçmekti” ifadelerine yer verdi.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT