Bu artışla birlikte, emeklilerin maaş tutarlarına göre alacakları promosyonlar önemli ölçüde artmış oldu. Peki, özel bankaların durumu ne?

Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Ergin Ataman’ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı!

Yapı Kredi Bankası, belirli bir dönemde SGK emekli aylığını bankadan alma taahhüdü veren müşterilere 12.500 TL'ye varan nakit promosyon vaat ediyor. Ayrıca, yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda ekstra 1.500 TL nakit ödül sunuluyor. Ancak, henüz yeni zamlı miktar için bankadan resmi bir açıklama gelmedi.

Özel bankalar da promosyon miktarlarını güncellemeye başladı. Garanti Bankası, emeklilere 7.500 TL'ye varan nakit promosyon sunarken, ayrıca belirli bir miktar kredi kartı harcaması yapılması halinde 1.000 TL bonus ekliyor. İş Bankası ise SGK ile yapılan anlaşma çerçevesinde, emekli maaşını bankaya taşıyan veya ilk kez ödeme alan emeklilere 7.500 TL'ye varan promosyon sunuyor.

Diğer yandan, Akbank, emeklilere belirli bir dönemde maaşlarını bankaya taşıyanlara 10.000 TL'ye varan promosyonlar sunuyor. Ayrıca, Axess veya Wings kredi kartı için otomatik fatura ödeme talimatı verenlere ek olarak 2.500 TL chip-para ödülü sunarak toplamda 12.500 TL ödül fırsatı sunuyor.

ING Bank, SGK emeklilerine 10.000 TL'ye varan nakit promosyon sunarken, otomatik fatura talimatı verenlere ek olarak 5.000 TL'ye kadar daha ekstra promosyon öneriyor. Böylece toplamda 15.000 TL'ye varan bir promosyon elde edilebilir.

QNB Finansbank da emeklilere 8.000 TL'ye varan nakit promosyon sunuyor ve CardFinans Emekli kredi kartı için yıllık 1.200 TL indirim sağlıyor. Bu şekilde, toplamda 9.200 TL'ye varan bir promosyon öneriyor.

Emekli promosyonlarına başvuruların pazartesi gününden itibaren alınmaya başlanacağı belirtildi ve ödemelerin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

Emekliler için sunulan bu yüksek promosyonlar, bankalar arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte daha avantajlı hale gelmiş durumda. Emekliler, banka seçimlerinde sadece nakit ödeme değil, ekstra bonuslar ve indirimler gibi avantajları da dikkate alarak tercihlerini yapabilirler.

Muhabir: BİROL SANCAK