Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak Araç sahiplerine son dakika: Bu tarihten sonra trafiğe çıkmaları yasaklanacak

Emekli maaşlarındaki artışlar ve maaş tablosundaki değişiklikler, emeklilerin geçimini sağlama konusunda önemli bir belirleyici olacak. Bu konuda yapılacak resmi duyuruları takip etmek önemlidir.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında yüzde 25 oranında zam kararı alan AKP iktidarı, bu artışı yalnızca kök maaşlara yansıtmış ve en düşük emekli maaşını bu zamdan muaf tutmuştu. Yılın ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25 oranında zam yapılırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki güncel zam rakamlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdursun, Temmuz'da hükümetin Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları; sözleriyle emekliler için muhtemel zam oranlarını şu şekilde duyurdu:

▪️SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25

▪️Memur ve memur emeklilerine %20

▪️Asgari Ücrete %0


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK MI?

Her ne kadar parasal sıkılaşma sürecinin devam edeceğine dair mesajlar paylaşılsa da, ekonomistler iktidarın geçtiğimiz yıl yaptığına benzer olarak en düşük emekli maaşını bu Temmuz ayında pas geçmesini beklemiyor.

Halihazırda 10 bin TL ile sefalet maaşına denk düşen bu tutar, Türkiye'de görülen yüksek enflasyon rakamlarına rağmen Temmuz ayında artırılmaması halinde milyonlarca emekli, aldığı ücretle günü kurtaramayacak.

Bu nedenle en düşük emekli maaşı için seyyanen bir artış yapılmasa da, yapılacak yasal düzenleme ile 10 bin liralık taban tutara da yüzde 25 zam eklenmesi ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılması gündemde.

Kaynak: HABER MERKEZİ