1. Büyük Zam Müjdesi: Emeklilere %49,25 oranında büyük bir zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, bayram ikramiyesi olarak her bir emekliye toplamda 6 bin TL ödeme yapılacak.

    Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Duyurdu: Sigara Fiyatlarına Yeni Zam Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Duyurdu: Sigara Fiyatlarına Yeni Zam
  2. İkramiye Haberi: 2023 yılında emeklilere 9 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. 2024 yılında da emekliler önceliklendirilecek ve bayram ikramiyesi olarak %50 zamlı olarak 3 bin TL ödenecek.

  3. Seyyanen Zam: Emeklilere kök maaşlarına ilave edilmek üzere 2.239 TL seyyanen zam yapıldı.

  4. Refah Payı Uygulaması: Bütçe disiplini ve ekonomik istikrarın güçlenmesiyle birlikte, emeklilere kademeli olarak refah payı verilmesi uygulamasının devam edeceği bekleniyor. Temmuz ayına kadar seyyanen artışlar devam edecek.

  5. İkramiye Ödeme Takvimi: Ramazan Bayramı ikramiyesi Nisan ayında, Kurban Bayramı ikramiyesi Haziran ayında ödenecek.

  6. Kimler İkramiye Alabilir?: SGK'dan aylık alan yaşlılık, malullük, ölüm aylığı gibi gelirleri olanlar ve şehit yakınları, gaziler gibi özel gruplar ikramiye almaya hak kazanıyor.

  7. Emekli ve Memur Temmuz Zammı Takvimi: Temmuz ayında, memur emeklileri için 1-5 Temmuz arasında zam farkları ödenecek. Zamlar 3 Temmuz'da açıklanacak ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaşlar 17-28 Temmuz tarihleri arasında yatırılacak.

  8. İstanbul'da Emeklilere Özel Destek: AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'daki ihtiyaç sahibi emeklilere her ay 2.500 TL destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu destek ödemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

Emeklilere yönelik bu müjdelerle birlikte, maddi anlamda bir rahatlama sağlanması ve yaşamlarının daha iyi bir noktaya gelmesi hedefleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK