Ramazan ve Kurban Bayramı İkramiyeleri Artık 3.000 TL!

2024 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi için belirlenen ödeme takvimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Emekliler, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara yapılan ödemeler 2-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca, kamuda görev yapan 700 bin işçi de aynı hafta içerisinde ödeme alacaklar.

Hisse Hesabı ile İkramiye:

  • Emeklilere 3.000 TL ikramiye dosya başına ödenecek. Bu, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri toplamda 6.000 TL'yi bulacak.

    Fransız Bankası Dolar İçin Tahmin Verdi: Yıl Sonunda... Fransız Bankası Dolar İçin Tahmin Verdi: Yıl Sonunda...
  • Dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, iş göremezlik derecesi oranında ödemeden yararlanacaklar. Örneğin, yüzde 75 iş göremezlik derecesine sahip olanlar 2.250 TL, yüzde 50 derecesine sahip olanlar 1.500 TL, ve yüzde 25 derecesine sahip olanlar ise 750 TL ikramiye alacaklar.

  • İki aylık alanlara ise en yüksek ödeme imkanı sunan dosya bazında ikramiye verilecek.

Maaşa Göre Değişen Kamu İşçisi İkramiyeleri:

  • Kamuda çalışan işçilerin ikramiye tutarı maaşlarına göre değişecek. Geçen yıl yapılan toplu sözleşmeyle belirlenen ücret artışları dikkate alınarak ödemeler yapılacak.

  • En düşük ücretle çalışan bir işçi, çıplak brüt ücretine göre 52 günlük ikramiye alacak. Örneğin, en düşük ücret brüt 33.159 TL ise bu işçi brüt 57.475 TL, net 41.089 TL ikramiye alacak.

  • Maaş arttıkça alınacak ikramiye miktarı da artacak.

İkramiye Alımı İçin Tarihler:

  • EYT düzenlemesiyle emekli aylığı bağlananlar da artık Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden yararlanabilecekler. Bu yıl Ramazan Bayramı 10-12 Nisan'a denk geliyor. Dolayısıyla Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmış olanlar bu yılki ikramiyelerini alabilecekler.

  • Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerinde. İkramiyeden yararlanmak için Mayıs ayı sonuna kadar emekli olmak veya başvurunun yapılmış olması gerekiyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU