Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesinin ardından bakanlıklar ve ilgili kurumlar emeklilere yönelik destek çalışmalarını hızlandırdı.

Her kurum kendi alanında projeler geliştirdi ve bütçe imkanları gözetilerek "sosyal açıdan kırılgan" grupların desteklenmesi kararlaştırıldı.

Emeklilere Yönelik İlk Adım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Geldi. Bakanlık, dar gelirli vatandaşlara yönelik uyguladığı desteklerden emeklilerin de yararlanmasını sağlayacak. Bunun için ayrıca bir yasal düzenlemeye gerek olmadığı belirtilirken, bakanlık kendi yetkileri dahilinde "emekli destek projesi"ni hayata geçirebilecek.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Destek Kriterleri Netleşiyor: En temel kriter emekli aylığı alınması olacak. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin emekli aylığının 10 bin lira ve altında olması gerekecek. Ayrıca eve başka bir gelir girmemesi ve kira geliri elde edilmemesi gibi kriterler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Elektrik, Doğal Gaz ve Gıda Desteği: Emekliler, halihazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan elektrik ve doğal gaz desteğinden yararlanacaklar. Ayrıca gıda desteği de sağlanacak ve bu sosyal yardımlar emeklilere verilecek kartlara yüklenecek. Bu kartlar, elektrik ve doğal gaz faturalarının ödenmesi ve anlaşmalı marketlerde alışveriş yapılması için kullanılabilecek.

Desteklerin Detayları: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu anda aylık 130-260 lira arasında elektrik ve yıllık bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında doğal gaz desteği sağlıyor. Ancak çalışmalar sürdüğü için destek miktarlarında ve uygulamada değişiklikler olabileceği belirtiliyor.

Dar Gelirlilere de Destek: Emeklilere yönelik sosyal desteklerin Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte, asgari ücretin altında geliri olan ve eve giren başka bir geliri bulunmayan ailelere de elektrik, doğal gaz ve çocuklar için eğitim gibi desteklerin verilmesi planlanıyor. Bu uygulama, mevcut desteklerden yararlananların kapsamını genişletecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN