Böylece Ramazan ve Kurban bayramlarında her biri için 3.000 lira olmak üzere toplamda 6.000 lira ikramiye ödenecek. Ancak bu ikramiyeden yararlanabilecek kişiler ve ödemenin detayları merak konusu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri bayram ikramiyesi alacaklar.

Dul ve yetim aylığı alan kişilere ise hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye ödenecek. Örneğin, yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alan birine 1.500 lira, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alan birine ise 2.250 lira ödenecek.

Pontusçu Aktivist İoannis Korosidis Türkiye’den Sınır Dışı Edildi Pontusçu Aktivist İoannis Korosidis Türkiye’den Sınır Dışı Edildi

Birden fazla emekli aylığı alan kişilere ise en fazla ödeme sağlayan dosyadan tek bir ikramiye ödenecek. Ancak, aynı kişi hem emekli aylığı hem de ölüm aylığı alıyorsa, kendi emekliliği için 3.000 lira ikramiye alacak.

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi alabilecekler.

Yeni emekli olacaklar için ise emeklilik dilekçesini 1 Nisan 2024 tarihine kadar verenler, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyeden yararlanabilecekler. Ancak 1 Nisan tarihinden sonra emeklilik dilekçesi verenler, Ramazan Bayramı'ndaki ikramiyeyi alamayacaklar; ancak Kurban Bayramı'ndaki ikramiye ödenecek.

Sadece banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alan kişilere bayram ikramiyesi ödenmeyecek.

Bayram ikramiyeleri, 9 Nisan Ramazan Bayramı ve 15 Haziran Kurban Bayramı'ndan önce emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Ödenecek zamlı ikramiyeden SGK'dan maaş alan tüm hak sahipleri yararlanacak. Ayrıca, emeklilik için başvuran veya yeni emekli olanlar da bu ikramiyeden yararlanabilecekler. Ancak, belirli tarihleri dikkate almak gerekiyor.

Özetle, bayram ikramiyesi alan kişiler ve ödemenin detayları hakkında SGK'nın resmi açıklamalarını takip etmek önemlidir.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN