Kimler Emekli İkramiyesinden Yararlanacak: Bayram ikramiyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri de ikramiyeden faydalanacak.

Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Tabelalara Yansıdı Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Tabelalara Yansıdı

Dul ve Yetim İçin Hesap Nasıl Yapılacak: Bayram ikramiyesi ödemesinden dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar da iş göremezlik dereceleri oranında yararlanacaklar. Örneğin, yüzde 50 oranında emekli maaşı alan bir dul eşe 1.500 TL, yüzde 25 oranında yetim aylığı alan bir kıza ise 750 TL ikramiye ödenecek.

İşsiz ve Aylık Almayan Eşler: Herhangi bir işte çalışmayan ve kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayan eşinin aylığının yüzde 75'ini alanlara 2.250 TL ikramiye verilecek.

Birden Fazla Aylık Alanlar: Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek.

Ödeme Takvimi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, Ramazan Bayramı ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Böylece emekliler bayram öncesinde bu ek ödemelerle sevinç yaşayacaklar. Kurban Bayramı öncesi ikinci bir ikramiye ise 10-15 Haziran haftasında ödenecek.

Bu ikramiyelerle birlikte emeklilere verilen destek miktarı artarken, yeni emekli olacaklar da bu ödemelerden yararlanacak. 31 Mart'a kadar başvuru yapanların işlemleri tamamlanmış olmasa bile Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerini alacakları belirtiliyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT