Eryiğit Tıbbi Cihazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halit Eryiğit, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Eryiğit Tıbbi Cihazlar A.Ş.'de doktora yapan öğrencileriyle birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'yı ziyaret etti. Bu önemli buluşmada, "Üniversite-Sanayi İş Birliği" kavramının altı çizildi ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında yürütülen "Sterilizasyon Sistemleri İçin Yeni ve Hızlı Biyolojik İndikatörlerin Geliştirilmesi ve Bu Alana Yönelik Nitelikli Araştırmacıların Yetiştirilmesi" başlıklı 3 farklı tez çalışmasına odaklanıldı. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlarının sağlık sektöründe uygulanmasını diledi.

Eryiğit Tıbbi Cihazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halit Eryiğit, özellikle KTÜ'nün rektörü ve danışman akademisyenlerin katkılarına teşekkür ederek, 2244 Sanayi Doktora Programı'nın şirket projelerine nasıl katkı sağladığına değindi. Üniversite-Sanayi iş birliği, teorik bilginin uygulama alanında nasıl hayata geçirilebileceği konusunda önemli bir adım olarak kabul edildi.

Ziyaret, iş birliği konularının görüşülmesi, deneyim paylaşımı ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak