Kim Ne Kadar Alacak? İşte Detaylar...

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

EYT'lilere 4 Fırsat:

  1. Refah Payı Eşliğinde Zam: Emeklilik için başvuran EYT'lilere, refah payı ile birlikte yüzde 49.25 zam yapılacak. Bu zam sonrası maaşı 10 bin liranın altında kalanlara 10 bin lira aylık ödemesi yapılacak.

  2. Bayram İkramiyesi ve Aylık Farkı: Emekli aylığı bağlananlara, bir peşin aylık ve ödeme gününe kadar olan maaş farkı ödenecek. Ayrıca bu kişiler, en az 8 bin lira ve en fazla 17 bin 500 lira arasında değişen banka promosyonunu da alabilecekler.

  3. Ödeme Detayları: İlk emekli aylığı ödeme tarihi 17 Nisan olan EYT'liler, bir aylık maaş farkını, 16 günlük maaş farkını ve 3 bin lira bayram ikramiyesini alacaklar. Aylık ödeme tarihi 28 Nisan olanlar ise bir peşin maaşla birlikte 27 günlük maaş farkı ve 3 bin lira ikramiye ödenecek.

  4. Hafta Sonu Başvuru: Emekliliğe hak kazandığı tarih hafta sonuna denk gelenler, SGK müdürlüklerinin kapalı olması nedeniyle başvurularını e-Devlet üzerinden online olarak yapabilecekler.

Bu ay başvuranlar, aylıkları 1 Nisan'da bağlanacağı için Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecekler. Ödemeler, maaş bağlama işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak.

EYT'lilere sunulan bu fırsatlarla birlikte, emeklilerin bayram coşkusu daha da artacak.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN