Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler

Suya zam, otobüse zam derken şimdi de büyükşehir belediye otoparklarının ücretlerine 5 ay sonra yine fahiş bir zam daha yapıldı. Meydan'da 1 saatlik otopark ücreti yüzde 70 artarak 30₺'den 50₺'ye, aylık abonelik ücreti ise 1.700₺'den 3.000₺'ye yükseltildi. "Halk Kazandı" denilmesine rağmen halkın cebine göz dikildi.

Trabzon'daki otopark ücretlerini çevre illerle kıyasladığımızda, fahiş fiyatların uygulandığını görmekteyiz. Ordu'da 1 saatlik otopark ücreti 15₺, aylık abonelik ise 800₺. Rize'de de durum aynı: 1 saatlik otopark ücreti 15₺, aylık abonelik ücreti 800₺. Hatta KTÜ Tıp Fakültesi'nde 1 saatlik ücret 10₺ iken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 5 kat fazla ücret alması, fiyat çarpıklığını gözler önüne seriyor.

Otopark ücretlerinin yüksek olması, araç sahiplerinin kaldırımlara ve yollara park etmesine neden oluyor. Belediye, trafik sorununu artırarak arabası olmayan halkın yaşam standartlarını düşürmüş oluyor.

Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, diğer tüm belediyelerimize bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Belediyeler, sosyal devletin en büyük teminatıdır ve vatandaşa su, ulaşım, otopark, altyapı, temizlik ve diğer hizmetleri sunmakla mükelleftir.

Bu zamları vatandaşa yansıtmak yerine, israfı önleyip gösterişsiz ve doğru yatırım politikalarını uygulayın.

Biz buradan uyarıyor ve bu fahiş fiyat uygulamalarının takipçisi olacağımızı peşinen belirtiyoruz. Ticarethane mantığıyla belediye yönetilmeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor, halkımızın aleyhine yaptığınız bu zamları geri almanızı talep ediyoruz.

Saadet Partisi’ni sokakta ve halkın içinde görmeye devam edeceksiniz. Cebi yanan ve hizmet bekleyen halkımızın yanındayız.

Muhabir: BİROL SANCAK