Alexander Sörloth, İspanya'da Gol Krallığına Koşuyor; LaLiga'da Göz Kamaştırıyor Alexander Sörloth, İspanya'da Gol Krallığına Koşuyor; LaLiga'da Göz Kamaştırıyor

Futbolcusundan teknik ekibine kadar herkesin sahaya giren Trabzonspor taraftarının elinde bıçak olduğu yönünde iddialar yer alıyordu. Ancak Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın son yaptığı açıklamalarda ise taraftarın elinde şiş olduğunu belirtmesi ‘Bıçak bitti şiş başladı’ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Trabzonsporlu oyuncuların ağzından bile yabancı basında sahaya giren taraftarın elinde bıçak olduğu yönünde haberler yapılması şaşkınlık yaratmıştı. Ancak Bordo-Mavili oyuncular bu haberleri yalanlamalarına rağmen Fenerbahçe camiası bu açıklamalar üzerinden algılarını sürdürmeye devam ediyor. Oysa ki emniyet kayıtlarında sahaya giren taraftarın elinde ya da çevresinde kesici ve delici bir alete rastlanmadığı belirtiliyor. Sahada gözüken yanmış meşale kutusu. Bunun üzerinden algılarını sürdürmeye devam eden Fenerbahçe camiasının olası cezalardan kurtulma adına başvurduğu bir yöntem olarak değerlendiriliyor.
98E8Acdf Af8F 4060 A676 Ebfa33Ccf927

Bu arada Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın yaptığı açıklama şöyle; "Maç bitti iki yabancı oyuncuyla tokalaştık. Eren Elmalı’yla güzel sohbet ettik. Kaleci Livakovic bana doğru koştu ve sarıldı. Hatalı gol yedi, kaybetsek yıkılacaktı çocuk. Bana sarılırken titriyordu. 'Sana mahcubum ama kazandık' der gibi sarılıyordu. Ondan ayrıldım sahanın ortasına doğru gelirken, Trabzonspor’un menajeri var. Beyefendi birisi. 'Hocam maçı kazandınız, tebrik ederim, takımı içeri alır mısınız?' dedi. Bende tamam dedim. Arkamı döndüm bizimkiler sahanın ortasında sevinmeye başladı. O sırada maskeli biri atladı sahaya. Arbede yaşanırken takıma içeri girin dedim. O yaşanan arbede de bir tanesi bizim futbolcuya saldırıyor, elinde de büyük bir şiş çıkıyor. Oyuncum şişlense, futbol hayatı bitse kim hesap verecek. Bu şiş benim oyuncumdan mı düştü? Bir tanesinde korner direğinin sivri tarafıyla futbolcumu kovalıyor. Vursa, sakat kalsa kim hesabını verecek? Statta çok büyük bir güvenlik zafiyeti vardı. Taraftarlar bu kadar kolay nasıl girdiler. Yüzü maskeli biri sahaya atlıyor. Trabzonlu mert insandır, Karadenizliler delikanlı insanlardır. Ben de Karadenizliyim. Rizeliyim. Sen sahaya atlıyorsun, niye yüzün kapalı, sen kimsin? Seni biri mi oraya gönderdi? Sahaya atlayacak kadar cesaretin var, yüzünü niye saklıyorsun! Büyük bir güvenlik zafiyeti vardı."

Ancak yaşananlar Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın dediği gibi olmadığı görüntülerde kayıtlı. Özellikle müsabakanın başlarında bir maddenin koluna isabet etmesinin ardından sağlık ekibi tarafından boynuna iki adet buz torbası koyulan İsmail Kartal, tıpkı oyuncuları gibi tahrik içerikli tavırları ile dikkat çekmişti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN