Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda, Bakan Bak, olayı şiddetle kınayarak, içişleri ve adalet bakanlarıyla görüştüklerini ve olayın adli sürecinin devam ettiğini belirtti.

Bakan Bak, yaptığı açıklamada, "Kıymetli hakemimiz Halil Umut Meler'i ziyaret ettik. Bu yaşadığımız olay hepimizi derinden üzdü. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Olayla ilgili İçişleri ve Adalet bakanlarımızla görüştük. Olay, mahkemeye intikal etti. Adli olarak devam ediyor. Yeniden birlik ve beraberlik için, spordaki hakem baskısını da azaltacak şekilde herkese görev düşüyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Buna ihtiyacımız var."

Ayrıca, Bakan Bak, saldırıya uğrayan Hakem Meler ile yaptığı görüşmeye de değinerek, "Halil Umut Meler kardeşimizle konuştuk. Ben de eski hakemim. Onu çok iyi anlıyorum. Tüm camiayı üzdü bu olay. Bunları spor camialarında görmek istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip ediyor. Hakem kardeşimizi aradı. Futbolun değerli üyelerine büyük görev düşüyor. Seyircimize de görev düşüyor. Bu olayı milat olarak görelim. Seyircisinden, teknik direktörüne, sporcusuna, bizlere görev düşüyor. Hepimiz çaba harcamalıyız. Türk sporunun değerini artırmak için çabalamalıyız. EURO 2032'yi organize edeceğiz. Bu olayın altından birlikte kalkacağız." şeklinde konuştu.

Son olarak Bakan Bak, liglere fazla ara verilmeyeceğini belirterek, "Liglere fazla ara verilmez. Türk futbolu için normal sezonun devam etmesi önemli. Bu tür olaylara rağmen spora devam etmeliyiz." dedi.
TAKA/SPOR SERVİSİ

Editör: Ayşe Sancak