Kilosu 250 ila 300 lira arasında değişen bu özel peynirler, Giresun'un yerel lezzetlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Giresun yaylalarında beslenen küçük ve büyükbaş hayvanların sütünden elde edilen bu peynirler, en az 7-8 ay boyunca bekletilerek olgunlaştırılıyor. Bu süreç sonunda ortaya çıkan peynirler, özellikle Giresun'un Kümbet, Kulakkaya, Bektaş gibi yayla bölgelerinde üretiliyor.


Giresun'da yaylalarda yaşayan ve özgün bir beslenme düzenine sahip olan hayvanların sütünden elde edilen peynirlerin lezzeti ise tam anlamıyla eşsiz. Peynir ustası Serdar Çakır, "Şu anda tam anlamıyla peynir sezonu açıldı diyebiliriz. Her yıl Temmuz-Ağustos aylarında üretilen ve uzun süre bekletilen peynirler, ilkbahar ve yaz aylarında tezgahlarda yerini alıyor. Bu peynirlerin lezzeti, özellikle doğal yayla ortamında beslenen hayvanların sütünden elde edilmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet Dünyanın turizmde göz bebeği olan Uzungöl için bulunmaz bir nimet


Giresun yaylalarından çıkan bu özel lezzetler, yöresel tatlar arayanların beğenisini kazanıyor ve bölgenin ekonomisine de katkı sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ