Giresun'da bulunan Akacıbükü İlköğretim Okulu öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde yaparak öğrenme yöntemini kullanarak 30 kahramanın hayatını konu alan 30 el yazması kitap hazırladı. Bu kitaplar, il genelindeki kütüphanelere dağıtılmak üzere hazırlandı.

Sınıf öğretmeni Telat Tüney liderliğinde gerçekleştirilen bu proje, öğrencilere hem öğrenme hem de deneyim yaşama fırsatı sundu. Tüney, projenin amacını, "Sosyal Bilgiler dersimizde 'Kahramanlar' ünitesini işlerken, öğrencilerin bu konuyu daha kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak ve farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik" şeklinde açıkladı.

Her bir öğrencinin etkilendiği kahramanın hayatını araştırıp, el yazısıyla bir kitaba dönüştürdüğü bu projede, toplamda 30 farklı kahramanın hikayesi yer aldı. Sultan Alparslan'dan Seyit Onbaşı'ya, Şerife Bacı'dan Eren Bülbül'e kadar çeşitli kahramanların yaşamlarını anlatan kitaplar, tamamen öğrencilerin emeğiyle hazırlandı.

Taş fırın erkeği Tamer Karadağlı, Trabzon’da yoğun ilgi yoğun ilgi Taş fırın erkeği Tamer Karadağlı, Trabzon’da yoğun ilgi yoğun ilgi

Telat Tüney, hazırlanan el yazması kitapları Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ildeki kütüphanelere göndermeyi planladıklarını belirtti. Bu projeyle öğrencilerin hem öğrenme süreçlerine katkı sağlandığı hem de okuma alışkanlıklarının desteklendiği vurgulandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK